Zlatni septembar – mesec nade i podrške deci i adolescentima koji se leče od raka

ByAdministrator

Zlatni septembar – mesec nade i podrške deci i adolescentima koji se leče od raka

Kao deo „Srpske mreže za borbu protiv dečjeg raka“, koja okuplja četiri domaća udruženja roditelja dece obolele od raka i grupe bivših pacijenata, pridružujemo se međunarodnoj kampanji #lightupgold #zasvetlizlatno za podizanje svesti o raku kod dece i adolescenata.

Svakog septembra CCI (http://tinyurl.com/hz6b7ks – Internacionalna zajednica za borbu protiv dečijeg raka) pokreće #lightupgold #zasvetlizlatno kampanju sa pozivom da se zlatno osvetle zgrade, mostovi, spomenici i slično.

Srpska mreža za borbu protiv dečijeg raka će prvi put obeležavati zvanično mesec septembar kao Zlatni mesec- mesec nade i podrške za decu/adoloscente koja se leče od raka.

ZLATNA boja je boja snage, hrabrosti, istrajnosti. ZLATNA boja je simbolična boja dece koja se leče od raka.

Svakog vikenda tokom septembra će biti ZLATNO osvetljeni zgrada Palate Albanije i Most na Adi, zahvaljujući JKP Javno osvetljenje, Beograd.

Kažu da je NADA najmoćnija medicina. Pozivamo vas da mislite ZLATNO.

Pozivamo vas da se fotografišete pored Palate Albanije i /ili Mosta na Adi, ili obučete nešto zlatno i postavite na svoje fejsbuk naloge sa hashtagom #lightupgold #zasvetlizlatno.

Pozivamo javnost da podrži kampanju, jer po istraživanjima iz 2014.-te godine Srbija je prva po broju obolele dece u Evropi,  stopa preživaljavanja u Srbiji manja nego u razvijenim zemljama Evrope.

About the author

Administrator administrator