Zlatni septembar 2016 by Srpska mreža za borbu protiv dečijeg raka

ByAdministrator

Zlatni septembar 2016 by Srpska mreža za borbu protiv dečijeg raka

Želimo da svaki dan i mesec bude posvećen deci i adolescentima koji se leče od raka, i deci i adolescentima koja su završila lečenje, i koje u Srbiji imaju ime MladiCe (mladi+C iz šifarnika bolesti).

Kampanja “Zlatni septembar” by Srpska mreža za borbu protiv dečijeg raka je kampanja kojom smo želeli da senzitivišemo javnost da u vašem okruženje žive deca/adolsecenti/mladi koji se leče od raka.

szKomentari tipa dajte sms broj da pomognemo, i šta se dobija kampanjom koja te poziva da šeruješ hashtag i zlatni ribon, su znak da kampanja nije uzaludna. Fokus nije bio na tome kako finansijski pomoći neko udruženje, ili porodicu, jer neke stvari nemaju cenu. Empatija i senzitivizacija sredine je posao nas entuzijastičnih koji imamo iskustvo lečenja raka iza sebe, i najbolje znamo koliko je ignorancija sredine bolna i ne mogu je nikakvi novci nadoknaditi. KONKRETNA pomoć je i saslušati i pomoći svojim delima, a ne samo novcem. Kako se svi plaše šta je prikladno/neprikladno evo linka do članka od pre nekoliko godina koji je na našem sajtu.

Nije pomoć samo dati novac! Naravno da je novac potreban, i možda je najlakši način i način koji je postao podrazumevajući u našem društvu, u kome se humanost meri novcem. Ponavljamo  i moto kampanje “Zlatni septembar” da je NADA NAJMOĆNIJA MEDICINA.

Hvala svima koji su bili deo kampanje “Zlatni septembar” i razgovarali sa roditeljima, decom, mladima i bili tu za njih. Hvala JP BG osvetljenje koje je i više od 4 vikenda u septembru zlatno osvetljavalo Most na Adi i Palatu Albaniju. Naše saopštenje za medije su preneli mnogi mediji i hvala im na tome.

Tokom kampanje “Zlatni Minut” je u neposrednom kontaktu sa mladicama (koji su bili promoteri kampanje)  bilo preko 1000 ljudi, kroz razne aktivnosti što u školama što na javnim mestima i na čitanju “Živih knjiga” (video prilog- ovde). Posebna zahvalnost Domu omladine koji nam je ustupio i prostor i vreme. Materijalni troškovi kampanje su 0 dinara. Mnogi su uložili vreme, želju, volju, nadu, a to nema cenu. Hvala na neprocenjivosti svog delovanja.

 

About the author

Administrator administrator