*

merry christmas

Srećno novogodišnji praznici

Zlatni septembar 2016 by Srpska mreža za borbu protiv dečijeg raka

ByAdministrator

Zlatni septembar 2016 by Srpska mreža za borbu protiv dečijeg raka

Želimo da svaki dan i mesec bude posvećen deci i adolescentima koji se leče od raka, i deci i adolescentima koja su završila lečenje, i koje u Srbiji imaju ime MladiCe (mladi+C iz šifarnika bolesti).

Kampanja “Zlatni septembar” by Srpska mreža za borbu protiv dečijeg raka je kampanja kojom smo želeli da senzitivišemo javnost da u vašem okruženje žive deca/adolsecenti/mladi koji se leče od raka.

szKomentari tipa dajte sms broj da pomognemo, i šta se dobija kampanjom koja te poziva da šeruješ hashtag i zlatni ribon, su znak da kampanja nije uzaludna. Fokus nije bio na tome kako finansijski pomoći neko udruženje, ili porodicu, jer neke stvari nemaju cenu. Empatija i senzitivizacija sredine je posao nas entuzijastičnih koji imamo iskustvo lečenja raka iza sebe, i najbolje znamo koliko je ignorancija sredine bolna i ne mogu je nikakvi novci nadoknaditi. KONKRETNA pomoć je i saslušati i pomoći svojim delima, a ne samo novcem. Kako se svi plaše šta je prikladno/neprikladno evo linka do članka od pre nekoliko godina koji je na našem sajtu.

Nije pomoć samo dati novac! Naravno da je novac potreban, i možda je najlakši način i način koji je postao podrazumevajući u našem društvu, u kome se humanost meri novcem. Ponavljamo  i moto kampanje “Zlatni septembar” da je NADA NAJMOĆNIJA MEDICINA.

Hvala svima koji su bili deo kampanje “Zlatni septembar” i razgovarali sa roditeljima, decom, mladima i bili tu za njih. Hvala JP BG osvetljenje koje je i više od 4 vikenda u septembru zlatno osvetljavalo Most na Adi i Palatu Albaniju. Naše saopštenje za medije su preneli mnogi mediji i hvala im na tome.

Tokom kampanje “Zlatni Minut” je u neposrednom kontaktu sa mladicama (koji su bili promoteri kampanje)  bilo preko 1000 ljudi, kroz razne aktivnosti što u školama što na javnim mestima i na čitanju “Živih knjiga” (video prilog- ovde). Posebna zahvalnost Domu omladine koji nam je ustupio i prostor i vreme. Materijalni troškovi kampanje su 0 dinara. Mnogi su uložili vreme, želju, volju, nadu, a to nema cenu. Hvala na neprocenjivosti svog delovanja.

 

About the author

Administrator administrator