Webinar za mladiCe

ByAdministrator

Webinar za mladiCe

KADA?

SUBOTA-11.12.2021. OD 11:00-15:00h

GDE?

Online: 

  1. Facebook Live na @CikaBocaSrb  ili
  2. Preko Microsoft Teams

O ČEMU SE RAZGOVARA?

I TEMA:

Samo želim da se osećam seksi: Slika tela posle raka

II TEMA:

Put povratka sebi: stvaranje smisla i stvaranje identiteta nakon raka

III TEMA:

Sada bi trebalo da da se bolje osećam?: Suočavanje sa toksičnom pozitivnošću i krivicom preživelog

 

KO UČESTVUJE U RAZGOVORIMA?

Dragana ima 50 godina. Žena, majka, retka IT žena. Od trenutka kada joj se sin lečio od raka pre 10 godina, paralelno sa poslom "od koga se živi" radi sa mladiCama i za mladiCe na rešavanju njihovih problema, izazova kroz programe podrške. Voli da citira "Za amputaciju duha, ne postoji proteza".
Dragana Radulović
direktorka Čika Boce
Milkica ima 30 godina. Živi i radi u Beogradu. Lečila se 2009. od osteosarkoma. Važi za čeličnu lejdi. Osnivačica MladiCa i vredan član i aktivista, koja motiviše i druge da se uključe i angažuju i za sebe i za druge. Voli da se šali kada nešto zaboravi da je to sve zbog ChemoBrain.
Milkica Dimitrijević
koordinatorka - MladiCe Srbija
Milica ima 24 godine. Dolazi iz Sremske Mitrovice. Lečila se od ALL (akutna limfoblastna leukemija). Lečila se od 2007. do 2010. kada je transplantirana u Italiji. Tada zapravo počinju da se gomilaju razne nus pojave. Danas je zaposlena kao ekonomista. Voli da kaže za sebe da je "mala, ali veliki igrač". Da bi shvatili o čemu priča, morate je poslušati.
Milica Sinđić
Volonterka-Čika Boca & MladiCe Srbija
Saša ima 23 godine. Dolazi iz Vršca i studira farmaciju u Beogradu. Lečio se od ALL (akutna limfoblastna leukemija) sa 13 godina. Družimo se sa njim od 2015. godine na kampovima i drugim aktivnostima. Idu mu javni nastupi al se još nije navikao da uživa u njima. Voli da pomaže drugima da se suoče sa svojim problemima posle lečenja raka i to mu ide veoma dobro. Možda tokom webinara čujete šta ga još motiviše. Voli da čita da istražuje razne teme.
Saša Miletić
Volonter MladiCe Srbija
Nuša ima 31. godinu. Živi u Beču. Lečila se od osteosarkoma desnog femura (2009). Ima totalnu protezu (kuk, femur i koleno). Noga joj je kraća skoro 3 cm. Ona je MAMA četvorogodišnjaka. Trenutno traži novi pravac u zanimanju, što znači da sprema prijemni. Poslednje 2 godine aktivno radi na svom mentalnom zdravlju. Voli da kuva i kaže da više voli da jede nego da aktivno troši kalorije. Posle 100 godina je počela aktivno da čita knjige. Njen moto je: "Ako vaš put zahteva da hodate kroz pakao, hodajte kao da ste vlasnik pakla."
Nuša Jug Savičić
Osnivač MladiCe Slovenija
Teodora je iz Skoplja i ima 22 godine. Sa 10 godina se lečila od ALL- akutne limfoblastne leukemije. Završila je Medicinski fakultet, smer diplomirana medicinska sestra, a sada je upisala logopediju. Ističe da nikad nije dosta učenja. Zanima je i grafički dizajn. Аktivno volontira u udruženju Sano iz Skoplja, Makedonija. Moto koji je vodi "Živi u trenutku, jedinstven je".
Teodora Trajkovska
volonter SANO
Andrijana ima 24 godine i živi u Skopju, Makedonija. Sa 12 godina se lečila od osetosracoma. Danas je diplomirani ekonomista i volonter u udruženju SANO. Njen omiljeni citat koji je najbolje opisuje je “being different is your superpower”/"biti drugačiji je tvoja supermoć."
Andrijana Serafimovska
volonter SANO
Boki ima 25 godina i živi u Skopju, Makedonija. Sa 12 godina se lečio od Non Hodgking limfoma. Danas je angažovan u omladinskim organizacijama i srartup-ima. Bio je pionir u svojoj sredini kao prva MladiCa Makedonije. Danas je volonter u udruženju SANO. Voli da priča i u tome uživa. Čućemo ga tokom webinara.
Boki Ristovski
volonter SANO
Mihael ima 29 godina i živi u Zagrebu. Većina ga poznaje kao Ševa ili Ševo. Lečio se od Mijeloidne leukemije - AML sa 17 godina, kada mu je transplantirana kostna srž. Posle lečenja je postao aktivan u kreiranju i sprovođenju programa podrške za decu i mlade lečene od raka i njihove porodice. Danas je u udruženju Krijesnica gde je voditelj Mladih Krijesnice i finansijski planer. Njegov moto je "Život je pouka. Sam biraš kakva."
Mihael Severinac
Krijesnica
Online gost iznenađenja!!!
Gost Iznenađenja
Srbija

About the author

Administrator administrator