Vladimiru Đorđeviću!

ByTata Vladimir

Vladimiru Đorđeviću!

Harmoničan život u petočlanoj porodici Đorđević iz Pančeva narušen je kada je početkom avgusta 2011. godine njihov najmlađi član, tada četvorogodišnji Vladimir, doživeo epileptični napad. Ustanovljeno je da pored epilepsije (G 40.2), koja se obično javlja prilikom buđenja ili u toku noći, dečak ima cistu na mozgu, kao i lako izraženu asimetriju u širini lumena temporalnih rogova moždanih komora.

Ali tome nije kraj. Vlada je nedavno operisan i odstranjen mu je bubreg jer malom Vladi dijagnostkovan je WILMS tumor. Mali vlada trenutno leži u dečjoj bolnici Tiršova.

Kako je sve počelo: ” Niko ne zna šta mi je s detetom, a sam vidim da Vladino stanje nije dobro. Povremeno mu otkazuju desna ruka i noga i, uopšte uzev, nije kao što je bio. Plašim se da se ne radi o običnoj cisti i običnoj epilepsiji ”  kaže Siniša Đorđević.

 
Mnogo je razloga zbog kojih je Siniša Đorđević rešio da Vladu uputi na lečenje u Rusiju, pošto se, kako je saznao, njegov sin tamo može izlečiti.

Na to su mu, nezvanično, ukazali i pojedini doktori u Srbiji. Za lečenje i operaciju je potrebno oko 40.000 evra.

Ovih dana u akciju prikupljanja novca za Vladimirovo ozdravljenje priključili su se Kulturni centar Pančeva (videti na strani posvećenoj manifestaciji BUDI) i agencija za menadžment „Safe Road” (u okviru). Otac dečaka je veoma zahvalan Gradskoj upravi i „Higijeni”, koji su već odreagovali na njihovu molbu za pomoć.

S druge strane, Đorđevići su još u žalbi  na rešenje Centra za socijalni rad „Solidarnost”, jer detetu nije odobren dodatak za tuđu negu i pomoć. Siniša kaže da je lekar napisao da se Vladimir leči od parcijalne epilepsije, te da je proizvoljnim pregledom i uvidom u dokumentaciju doneo mišljenje i ocenu. Da je dijagnoza bila preciznija, moguće je i da bi to rešenje bilo drugačije.

Pred porodicom Đorđević je velika borba. Cilj je da Vladimir otputuje u Rusiju, da tamo bude operisan i da ozdravi.

Svi koji žele da pomognu, mogu to učiniti uplatom novca na žiro račun:

Siniše Đorđevića 340-32110017-94 kod „Erste banke”.


 

About the author

Tata Vladimir administrator

Tata Vladimir je tata Miloša i Uroša. Predsednik je udruženja "Čika Boca".