Veliko Hvala Opštini Vladimirci

ByTata Vladimir

Veliko Hvala Opštini Vladimirci

U četvrtak 18. decembra grupa mladih okupirala je bioskop u Vladimircima koji ne radi 20 godina i u njemu održla prvu projekciju.

vladimirci-bioskop“Ponovo radi bioskop“ – vest je koja se odmah pročula varošicom opštine u kojoj već dve decenije nema bioskopa. Zgradu nekadašnjeg Doma kulture izgrađenu 1948. godine posećivalo je samo jednom godišnje Udruženje palih boraca da položi vence ispred spomen-ploče.

Rešeni da „oslobode bioskop“, grupa mladih, skinula je katanac s vrata.

„Mi smo ovde nekoliko dana čistili, jer je prostor ranije više služio kao ostava. Bile su tu gajbe, metle, četke i džogeri…“, kaže Nikola Breković, iz Grupe za povratak bioskopa u varoš „Žane“.

Omladinci, u saradnji s bibliotekom koja upravlja ovim prostorom, popravili su platno, nabavili ozvučenje i projektor, a u planu je kompletna obnova.

„Sledećim budžetom je predviđeno četiri miliona. Mada nas to ne teši, jer je to obećavano godinama. Ali tu su mladi, pa postoji nada“, kaže Milan Ćosić, organizator kulturnih dešavanja.

Mladice: Tina, Dino, Milica

Iako ima onih koji nikada nisu gledali film na platnu, neki su baš ovde prvi put kročili u bioskopsku salu.

„Ovo je tokom mog detinjstva bilo mesto gde sam dolazio da gledam filmove, predstave, cirkus, crtane filmove…tako da i te kako pamtim ovu salu“, kaže Ivan Velisavljević, iz Grupe za povratak bioskopa u varoš „Žane“.

Oslobađanje biokopa imalo je  i humanitarni karakter jer je prihod od ulaznica uplaćen na račun Udruženju roditelja, staratelja i prijatelja dece obolele od raka „Čika Boca“.

„Pošto naše udruženje skuplja novac za kamp za decu obolelu od raka, koji će se održati 2015. godine, svaka pomoć nam je dobrodošla“, kaže Milica Šimonović, iz Grupe „Mladice“.

Članovi male komisiju,  psiholog Katarina Gačević i Mladice Milica Šimonović i Miloš Radulović utvrdili su da je prikupljeno tačno 28.870 dinara. Novac je uplaćen na namenski račun Čika Boce “Kamp MMS”

Mladice01Podršku ovoj ideji dali su producenti i ekipa filma „Mali Budo“, koji će besplatno ustupiti film za prikazivanje. To je samo početak, kažu entuzijasti, a u planu su projekcije nekomercijalnih filmova za meštane ove varošice tokom cele zime.

VELIKO HVALA STANOVNICIMA VLADIMIRACA NA PRUŽENOJ DONACIJI.

Izvor B92

About the author

Tata Vladimir administrator

Tata Vladimir je tata Miloša i Uroša. Predsednik je udruženja "Čika Boca".