Uspešna tribina Mladica i Čika Boce u Nišu

ByTata Vladimir

Uspešna tribina Mladica i Čika Boce u Nišu

nis01Tribina “Da li vama mogu da kažem?” održana je 28. 11. 2014. godine u amfiteatru Interne klinike KC Niš. Tema tribne bila je, pre svega, odnos pacijenata i lekara, ali i odnos pacijenata sa psiholozima i ostalim profesionalcima iz pomažućih struka koje učestvuju u lečenju.
Cilj tribine bio je da mi, kao bivši pacijenti roditelji i deca, danas mladi ljudi  ukažemo na neke probleme koji postoje tokom procesa lečenja, a koji nisu problemi sistemske prirode. Ti problemi su lako rešivi i odnose se na promenu pristupa profesionalaca koji učestvuju u lečenju prema pacijentima. Ali, naravno, nije sve tako crno i još jedan cilj tribine je bio da istaknemo ono što je dobro i pohvalimo takva ponašanja profesionalaca prema nama, pacijentima.
U globalu, veoma smo zadovoljni tribinom. Čak je i Duća (Dušan) bio inspirisan (u svom stilu) da podeli svoje utiske.
nis02„U Nišu je, što se mene tiče i prve ozbiljnije tribine prošlo poprilično dobro. Tema nam je bio odnos medicinskog osoblja sa pacijentom. Bilo je to u Kliničkom centru u Nišu, u velikoj prostoriji pred studentima. Krivo mi je samo što je bio jedan student medicine i to slučajno i nije bilo previše pitanja od strane studenata Filozofskog. Pljedže su super, itd, itd.“
Iako smo zvali, pre svega, studente medicine, lekare, pedijatre onkologe, psihologe, odazvali su se samo studenti psihologije i dr Dušan Milisavljević. Veliko hvala svima koji su se odazvali pozivu, a i onima koji nisu, to nas motiviše za dalji rad.
Posebno hvala doktoru Dušanu Muilisavljeviću na razumevanju i svom vremenu.
Mladica Milkica Dimitrijević

About the author

Tata Vladimir administrator

Tata Vladimir je tata Miloša i Uroša. Predsednik je udruženja "Čika Boca".