Regionalna Konvencija Mladica “Hoću da znam”, 14-18.8.2013. Beograd

ByAdministrator

Regionalna Konvencija Mladica “Hoću da znam”, 14-18.8.2013. Beograd

kalemegdan14.8.2013.

Pristizale Mladice, upoznavali se, družili, predstavljaji se jedni drugima, i na kraju dana nas nasmejao i zabavio Nesha Bridges.


15.8.2013.

U 10h je zvanično otvorena Konvencija. Pomoćnica ministra omladine Snežana Klašnja je pozdravila prisutne, ukazujući na značaj organizovanja mladih na bilo kom polju, i bez obzira na motiv organizovanja. Pozvala Mladice Srbije da svojim budućim projektima sarađuju sa Ministarstvom omladine.
Sa primarijusom dr Lejllom Paripović smo na temu dugoročnih posledica lečenja dugo razgovarali. O zdravim životnim navikama, kao i značaju fizičke aktivnosti i pravilne ishrane smo razgovarali sa dr Filgudom.
Potom smo krenuli u panoramsko razgledanje Beograda otvorenim autobusom, i na kraju večeri krstarili Savom i Dunavom, odlično se zabavljajući.
Velika zahvalnost doktorki Lejli Paripović i sestri Jasmini sa Instituta za onkologiu i radiologiju Srbije, što su imale razumevanja i prepoznale ovaj vid komunikacije potrebnim i korisnim.
Takođe upućujemo javnu kritiku pozvanim doktorima iz Univerzitetske dečje klinike (Tiršova-hematoonkološko odeljenje), i Instituta za majku i dete “Vojkan Čupić”, Novi Beograd.


16.8.2013.svi

Drugi dan je u edukativnom smislu, ponudio kroz prezentaciju Neire Kamerić – Mladice BIH, korisne informacije o kliničkim ispitivanjima, kao i o projektu PanCare, i razvoju jedinstvenog zdravstvenog pasoša mladih lečenih od raka.
Potom smo sa glumcem Markom Stojanovićem (www.javninastup.rs) govorili o vrstama komunikacije, govoru tela, na vema zanimljiv način. Kako prepoznati govor tela kako u svakodnevnom životu, i to primeniti, korigovati u svim važnim i manje važnim situacijama.
Kuliranje pored Savskog jezera, uz bend uživo, i veoma prijatne domaćine, se nastavio u avantura parku.


217.8.2013. 

Zamišljen je PERFORMANS ekipe Radio Mladica, Srbije. Ali kao što je poznato od pre, sa njima nema pridržavanja plana i programa. Od karikiranja i glumatanja na temu sopstvenih radisjkih emisija, otišlo se do “ozbiljne” diskusije. i to o stidu, o tome da li su lenji, da li su neodgovorrni, da li drže do date reči, i da li drže obećanja, do priznanja da su upravo lenji zbog toga što znaju da će neko umesto njih uraditi manje više sve ono što oni nisu. Svojim savetima, su im pomogli u diskusiji i Gordana, Ina i Željka. Da li je stid zbog nedostaka samopuzdanja ili iz sopstvene nesigurnosti…..


OVO SU MLADICE REKLE O KONVENCIJI “HOĆU DA ZNAM”:

temeEVALUACIONI UPITNICI – ANALIZA
Teme su bile:
“DUGOROČNE POSLEDICE LEČENJA” dr Lejla Paripović IORS
“ZDRAVI STILOVI ŽIVOTA KAO PREVENTIVA SEKUNDARNOG MALIGNITETA” (Martina Malešev id r Saša Plećević, poznatiji kao dr Filgud))
“PASSPORT, PPAK” Neira Kamerić
“VEŠTINE KOMUNIKACIJE” Marko Stojanović
“NAČINI ORGANIZOVANJA I AKTIVIZAM NA BALKANU” (Mladice sa Radio Mladice, Dragana i Vladimir Radulović)
Izostavljena je prvobitno zamišljena tema “Survajveri u ICCCPO (Internacionalna konfederacija roditeljskih udruženja” “SURVIVORS IN THE ICCCPO”. Razlog je da smo u hodu na sam dan, se odlučili zajedno sa Irinom Ban , da zbog kašnjenja i očekivanja predstavnika Ministarstva zdravlja, odustanemo od te teme. Iskusna Irina je uspešno svojim moderatorskim veštinama, zamaskirala nastali organizacioni problem. Ne sumnjam da bi bila visoko rangirana u ovim pregledima.
Ocenjivanje je bilo ocenama od 1 do 5.
Na grafikonima su srednje vrednosti. ukupno je analizirano 44 popunjena upitnika.
Zaključak je da ima potrebe za ovakvim vidom saradnje u regionu, i nadamo se da će se nastaviti i iduće godine.

Puno fotografija možete pogledati na našoj FB stranici http://on.fb.me/13Rpj7f .
Izveštaj sa konvencije možete pročitati OVDE.

 

About the author

Administrator administrator