Pustolovina završena!

ByAdministrator

Pustolovina završena!

001-paintball-MMS Deset nezaboravnih dana na obroncima Tare i Zlatibora prošlo je kao dlanom o dlan. Trideset osam Mladica uz petnaest voditelja uspešno ja završilo izvođenje Prvog kampa za decu lečenu od raka u Srbiji bez pratnje roditelja. Cilj je ostvaren. Strahovi, nesigurnost, potištenost, povučenost… sve je nestalo uz aktivnosti i radionice temelno osmišljene sa ciljem oslobađanja što jačih emocija i kreiranja što većeg broja slika u malim glavama. A opet uz želju da im pokažemo i dokažemo da oni mogu SVE.

092-SAJ-MMSBez i jedne povrede naš mali-veliki kamp Mi Možemo Sve 2013 završen je dolaskom autobusa i dočekom nestrpljivih roditelja na platou ispred glavne železničke stanice Beograd. Suze i smeh, kao to već sve ide uz rastanak samo je potvrdilo dobru organizaciju i dobro osmišljenu avanturu.

Sigurni smo da veliki broj radionica i aktivnosti ne bi bili u mogućnosti da se izvedu da smo kojim slučajem imali roditelje uz sebe. Žao nam je jedino što su se mnogi oslobodili stida glume tek pri kraju, ali to nam govori nešto.

Nikoga nije bilo da se nije popeo uz veštačku stenu pripremljenu od strane naših prijatelja iz Specijalne Antiterorističke Jedinice MUP-a Srbije. Nikoga nije bilo da nije seo na žičaru najvišeg vrha na Zlatiboru, Tornika. Nikoga nije bilo da nije prošetao bos dobro poznatom “Tepih livadom” na Tari.

201-tornik-202Svaki dan nam je počinjao uz jutarnju gimnastiku, ali ne običnu i svakodnevnu već uz ritam popularne Zumbe. Pa preko radionica glume, heklanja, kuvanja, košenja, vajanja, crtanja, bontona, gledanja u zvezde i gledanaj u mesec. Gledali smo i Saturn i njegove prstenove. Obišli smo celu Zapadnu Srbiju.

Valjali smo se po svakoj travčici na koju smo naišli. Učili smo kao da istaknem svoje JA, a opet da se ne posvađam sa ljudima oko sebe. Padali smo i sa kreveta, derali se i vrištali uz padine Zlatibora, grejali se uz logorsku vatru… i nije nam bilo dovoljno jer ipak MI MOŽEMO SVE.

108-tara-MMSJedno veliko hvala svima onima koji su podržali naš kamp, a posebno voditeljima koji su nesebično svoje znanje i vreme maksimalno uložili u divnu decu, decu u kojima smo budili i probudili samo ono najlepše što imaju.

Dragi roditelji, imate divne sinove i divne kćeri. Uz obećanje da ćemo se ozbiljno potruditi i sledeće godine da kamp ali novog imena “MI MOŽEMO SVE 2014” još jednom sprovedemo.

Hvala svima….

Veliki broj naših fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici

Klik  za Izveštaj KAMPA MMS 2013


 

About the author

Administrator administrator