#PRacka 2016

ByAdministrator

#PRacka 2016

Imali smo sreće da budemo izabrani da prisustvujemo 3Pracka 2016. Šta je Pracka?

Pračka je konferencija koja se održava jednom godišnje i govori o trendovima u komunikacijama u neprofitnom sektoru. Održana je 24. i 25. novembra.

Govorilo se o tome kakva je slika tzv. Civilnog sektora u našoj zemlji. „spoljni svet“ je zbunjen sa puno termina koji se koriste za naše organizacije. Potrebno je istaći da je između sledećih pojmova znak jednakosti Udruženje= OCD (Organizacija civilnog društva )= (NGO (nongovermental Organization )= NVO (Nevladina organizacija). Nekako je prisutan opšti utisak da kako god se nazivali imamo neadekvatan tretman ili bolje reći opšta slika društva na naše organizacije je „tamo neki koji kradu pare, i ono čuveno strani plaćenici i domaći izdajnici“. Negde smo svi sami krivi za to. Biti aktivista i zalagati se za svoje ideje treba da pokrene i naše prijatelje, komšije, rodbinu.

Kako se može građanskim aktivizmom promeniti nešto? Može, može. Pogledajte ruse kako su naterali gradsku vlast da zakrpi rupe na ulicama. Akcija koja ne košta skoro ništa.

Agenda je sem panel diskusija o imidžu OCD i „Kako kompanija prepoznaje dobre priče?“, imala i zanimljive predavače.

preuzeto sa fb PRacka

preuzeto sa fb PRackaNajzanimljivija mi je bila prezentacija Uroša Bonšeka iz Slovenije na temu Cause marketing, gde je bilo zanimljivo čuti i o načinu rada u Sloveniji i nekim primerima kampanja za prikupljanje sredstava i kod njih i u svetu.

Najbolji deo konferencije je trening Javni narativ, koji je održala ekipa Srbija u pokretu. Intenzivno, naporno, ali pre svega korisno i veoma primenjivo. I posle nekoliko dana kada su se svi utisci slegli i dalje razmišljam o potencijalu naučenog. Znanje i  veština koja može da pokrene i druge.

Fotografije preuzete sa FB PRacka.

About the author

Administrator administrator