Počeo drugi letnji kamp za mladiCe “MI MOŽEMO SVE!”

ByAdministrator

Počeo drugi letnji kamp za mladiCe “MI MOŽEMO SVE!”

MMSAvantura je počela!

Sa platoa ispred glavne Železničke stanice u Beogradu, oko 10 sati jutros krenuo je autobus pun mladica na drugi besplatni rehabilitacioni letnji kamp “Mi možemo sve!”.

Pored roditelja i porodica mladica, ispratili su nas i državni sekretar g. dr Ferenc VIcko ispred Ministarstva zdravlja kao pokrovitelja i g. dr Dušan Milisavljević koji su uputili divne reči podrške mladicama i poželeli im sjajnu avanturu!

Destinacija je Jele Ježevica podno Divčibara, gde će se o deci neprekidno brinuti 14 volontera različitih profila, uključujući pedijatra, medicinsku onkološku sestru i psihologa. Svi volonteri su prošli specijalnu obuku za ovaj naš jedinstveni model samostalnog kampa u Srbiji.

Daćemo sve od sebe da i ovogodišnji kamp bude efikasan model za smanjenje straha i anksioznosti kod dece sa malignim bolestima kroz brojne aktivnosti i avanture koje su u saradnji sa stručnim osobljem osmišljene specijalno za njih. Cilj edukativnih i zabavnih radionica je da deca i mladi nauče da budu nezavisni i ovladaju socijalnim veštinama koje će im pomoći da se uhvate u koštac sa ovom opakom bolešću, ali i da budu opušteniji i bolest ne shvate kao ograničenje i prepreku da budu ono što jesu – deca.

Kamp je i prilika da deca istraže svoje mogućnosti i pomere kako fizičke, tako i mentalne granice. U kampu se deci predstavlja sistem zdravih navika, obezbeđuje rekreacija i daju odgovori na mnogobrojna pitanja koja proizlaze iz procesa lečenja.

Upravo zbog toga, poseban deo volonterskog tima čine i mladi lečeni od maligniteta u detinjstvu, koje su put izlečenja već prošle, ali uprkos tome žele da svoje priče i iskustva podele sa ostalima.

Povratak sa kampa je 20.jula.

Kamp “Mi možemo sve” ove godine je deo “Čika Bocinog” projekta “Zlatni minut” koji finansira Vip mobile sa svojim korisnicima putem svoje tradicionalne novogodišnje akcije društvene odgovornosti.

Veliku zahvalnost dugujemo i svim našim donatorima koji su doprineli kvalitetu ovogodišnjeg kampa (vidi rubriku donatori-darodavci).

About the author

Administrator administrator