MLADICE SADE MLADICE!

ByTata Vladimir

MLADICE SADE MLADICE!

U petak, 28. marta 2014, u 11:00 časova, u parku Milutina Milankovića na Vračaru MladiCe će posaditi drvored Sibirskog bresta i Japansku trešnju.

mladiceDrvored će, pored kiseonika kojim će ovo drveće oplemeniti prostor za svakoga, biti vidljiv deci i mladima sa obližnjih terasa odeljenja dečjih onkologija na kojima se leče MladiCe. Ovim je uspostavljen materijalni trag vršnjačke podrške koji je naša misija. Drvored MladiCe pored sve dece, posebno je posvećen i svim bivšim, sadašnjim i budućim MladiCama i onima koje nećemo nikad zaboraviti, a japanska trešnja će krasiti sam ulaz u UDK.

MladiCe, mladi lečeni od raka u detinjstvu, od 2012. sami uspešno vode Internet radio “MladiCe” www.radio-mladice.rs i pružaju vršnjačku podršku svojim saborcima koji se trenutno leče na dečjim onkologijama u Srbiji.

MladiCe ovom akcijom podižu svest javnosti o malignitetu kod dece i mladih, i aktivno traže svoje pravo da žive u zdravijem svetu koji poštuje prirodu i ima više zelenila, svet u kojem mislimo i oslanjamo se jedni na druge, razumemo se bolje i delimo svoja iskustva, posebno borbe sa malignitetom jer “Ako možemo mi – možeš i ti!”.

Mesec mart je svetski mesec borbe protiv raka. Ovu akciju organizuju udruženje Čika Boca (www.cikaboca.org) i neformalna grupe MladiCe, uz pomoć JKP Zelenilo Beograd (www.zelenilo.rs) koje je obezbedilo kompletnu logistiku, GreenDay (www.greenday.co.rs) koji nam je poklonio kvalitetne sadnice i VIP mobile (www.vipmobile.rs).

 

About the author

Tata Vladimir administrator

Tata Vladimir je tata Miloša i Uroša. Predsednik je udruženja "Čika Boca".