*

merry christmas

Srećno novogodišnji praznici

Kampanja “Čuvaj Mi Mesto”

ByAdministrator

Kampanja “Čuvaj Mi Mesto”

Ovogodišnji 15. februar smo kao Sprska mreža započeli kampanjom “Čuvaj Mi mesto”. Zahvaljujući nesebičnoj pomoći mnogobrojne ekipe New Momenta, Leontine i hora “Čarolije”, naša kampanja je startovala 15. februara. Naši drugari iz hora “Čarolija” su otpevali pesmicu za svoje obolele drugare. Pogledajte kako su svoju podršku dale Darija Vračević i Dunja Jelić. Hvala Leontini na podršci i pomoći.

Naša zajednička misija je da malim – velikim ljudima obezbedimo povećanje uspešnosti za izlečenje od ove opake bolesti koja je u našoj državi trenutno na 70%. U svetu je uspešnost izlečenja 80%.
Dečji kancer pripada grupi retkih bolesti.
Da bi naša deca imala više šansi za izlečenje i kvalitetan život nakon lečenja, neophodno je da se izvrše promene u postojećem dokumentu “Nacionalni program Srbija protiv raka” i da se uvrsti precizna strategijaDECJI RAK U BROJKAMA SVET I MI za lečenje, negu i praćenje dece i mladih obolelih od raka, što sada nije slučaj.

Kampanja ima za cilj podizanje svesti stanovništa o postojanju jedne ovako opake bolesti kod mališana i neophodnosti izmene Nacionalnog programa Srbije protiv raka u pravcu donošenja precizne strategije za lečenje, negu i praćenje dece i mladih obolelih od raka.
Srbija nema Nacionalni program za borbu protiv raka kod dece. Zato vas pozivamo da se priključite akciji za podizanje svesti o ovoj bolesti i učestvujete u našoj online anketi, klikom na link.
Hajde da zajedno obratimo pažnju, pokrenemo inicijativu i sačuvamo više naše dece! Njihovi osmesi će biti biti jedno veliko “Hvala”!

U nastavku možete pogledati neke podatke iz istraživanja iz januara 2014. (European Partnership for Action Against Cancer (EPAAC) D4.2: Survey report on the Standards of Care in Paediatric Oncology Units)
br dijagnostikovane dece do 18 na milion stanovnika -Srbija na prvom mestudugorocno pracenje posle leceanja ne postoji u Srbijisistemska podrska posle zavrsenog lecenja ne postoji u srbiji, prikaz u drugim zemljama

About the author

Administrator administrator