KAKO ZNATE DA JE VAŠE DETE SPREMNO ZA KAMP?

ByAdministrator

KAKO ZNATE DA JE VAŠE DETE SPREMNO ZA KAMP?

Završeno je dugotrajno i teško onkološko lečenje vašeg deteta.

Strani stručnjaci (pedijatrijski onkolozi, medicinske sestre, socijalni radnici) se slažu da je detetu posle lečenja potrebno obezbediti iskustvo, gde će uz stalnu lekarsku i emotivnu podršku, moći da se lakše sa svojom dijagnozom, učestvuju u aktivnostima u kojima će steći i povratiti poljuljano samopuzdanje, lakše vraćanje u svoje sredine, školu. Iskustvo koje ni njihovi vršnjaci nemaju priliku da iskuse.
Kamp „Mi možemo sve“ je posvećen stvaranju dugotrajnom pozitivnom uticaju na decu obolele od raka i njihovih porodica. Mi to činimo kroz stalni medicinski nadzor, potpuno besplatan boravak na kampu koji vode posebno birano osoblje. Kamp je mesto za sticanje novih prijatelja, prilika da se iskusi nezavisnost u zaštićenom i bezbednom okruženju sa zabavnim programom.

KAKO Da ZNATE DA JE  VAŠE DETE SPREMNO  ZA KAMP?

 

 

Razmislite o interesovanjima vašeg deteta. Da li je vaše dete je izrazilo interesovanje za kamp? Dete posle bolesti ostaje mnogo više vezano za roditelja, i potrebno je uložiti napor da se detetu pruži što veća samostalnost, koja je potrebna i važna za normalan razvoj deteta.

Da li se dete odvajalo već? Da li je vaše dete imalo prethodno iskustvo daleko od kuće? Da li je on/ona provela vikend u gostima kod prijatelja ili rođak?

Kako znate da je dete spremno za odvajanje od vas?

Najpre popričajte u okviru porodice, pa ako imate i dalje dilemu nije loše da popričate sa psihologom, doktorom, drugim roditeljima koji su prošli iskustvo bolesti.

Svako malo dete imaće podršku dodeljenog volontera. Budite sigurni da detetu šaljete jasnu poruku da je kamp dobra stvar !

Vašoj deci je značajan vaš savet. Vaša razumevanje značajnog, bezbednog i zabavnog iskustva kampa će će biti dragoceno i pomaže mu da se oseća dobro.

Na slici su osećanja naših kampera u jednom danu

About the author

Administrator administrator