Janko i Bilja Tipsarević u gostima kod Čika Boce!

ByAdministrator

Janko i Bilja Tipsarević u gostima kod Čika Boce!

Subota, 15.09.2012.

Janko Tipsarevic

Bilo je Carski sa klincima juce u “Cika Boci”…kakav crni tenis,ova deca se bore i pobedjuju rak…bre!!:)
Had so much fun at “Cika Boca” foundation yesterday..forget tennis victory’s,these kids are fighting and winning against much tougher opponent !!Ha!!!in your face cancer!!:)

Teniser Janko Tipsarević već neko vreme pomaže Udruženju roditelja, staratelja i prijatelja dece obolele od malignih bolesti “Čika Boca”, i boravak u Beogradu iskoristio je za posetu i druženje sa mladima koji su savladali ovu opaku bolest.

Janko Tipsarević je pomogao ambiciozan projekat kampa, koji bi trebalo da bude otvoren naredne godine na Zlatiboru. U tom kampu bi deca od šest do 18 godina starosti, koja su uspešno izlečena od kancera, trebalo da se ohrabre za novi život. Teniser je doneo i sjajnu vest da je prijavio “Čika Bocu” na konkurs kao jednu od organizacija koju bi ATP mogao da podrži. Budući da ATP dosta polaže na humanitarni rad i podržava ovakve aktivnosti tenisera, realno je očekivati da u narednom periodu “Čika Boca” dobije pozamašnu sumu novca.

– Iskren da budem, inicijativa za moje učešće u ovome krenula je od moje supruge Biljane, pre nekih šest meseci. Nije nam trebalo dugo da se odlučimo. Mislim da je fenomenalno to što rade da pomognu deci – objasnio je Janko kako je ušao u ovaj humanitarni projekat.

– Čovek koji me je upoznao sa tenisom, moj pokojni deda, umro je od raka, i to je bio dodatni razlog da podržim mlade ljude koji su se borili sa istom bolešću. Ne osećam se privilegovanim što sam poznat, voleo bih da klinci u meni pre svega gledaju tenisera i sportistu, nekog ko je uspeo da se izbori sa nečim i dostigne neki nivo i da ih to inspiriše da savladaju teškoće i urade isto. Voleo bih da provodim više vremena sa njima, ali obaveze mi to ne dozvoljavaju – rekao je Tipsarević, o kome trenutno snima dokumentarac “Tennisography”, projekat koji u okviru “Tennis channel”-a prati detaljno aktivnosti poznatih tenisera.

(Telegraf)

About the author

Administrator administrator