„Humanitarni tiket u podne“

ByAdministrator

„Humanitarni tiket u podne“

Jovan ŠurbatovićJOVAN ŠURBATOVIĆ POMOGAO DECI OBOLELOJ OD RAKA
Dobitak osvojen u okviru akcije „Humanitarni tiket u podne“ generalni sekretar FSS namenio udruženju roditelja, staratelja i prijatelja dece obolele od malignih bolesti, Čika Boca.
Jovan Šurbatović, najuspešniji je učesnik Mozzartove akcije „Humanitarni tiket u podne – poznati tipuju“ za prošlu nedelju. Svestan plemenitog cilja, generalni sekretar FSS i profesor na Fakultetu za sport Univerziteta Union Nikola Tesla, pri sastavljanju tiketa birao je „sigurice“, kombinujući igre na golove s Mozzart kombinacijama.
Dobitak od 40.092,00 dinara Jovan je namenio Udruženju Čika Boca i tako mališanima obolelim od raka. Udruženje je osnovano 2011. godine iz potrebe za okupljanjem roditelja koji su u toku onkološkog lečenja ili su izašli iz procesa lečenja, kao i potrebe da se prošla i sadašnja iskustva podele s onika koji se s bolešću svojih najmilijih tek susreću.
Svaka donacija je više nego dobro došla. Ovu donaciju ćemo konkretno usmeriti na održavanje rada psihološkog savetovališta, koje je namenjeno kako roditeljima, tako i tinejdžerima i mladima koji su u procesu lečenja ili su završili lečenje“.

Pohvale za društvenu odgovornost. Spoj korporacijskog sektrora  i udruženja je veoma važan, a naročito kada se radi o deci sa rakom, jer svi kao društvo imamo obavezu i odgovornost da učestvujemo u inkluziji dece i mladih sa rakom.

Akcija „Humanitarni tiket u podne – poznati tipuju“ pokrenuta je u junu prošle godine za vreme održavanja Evropskog prvenstva u fudbalu u cilju pomaganja socijalno ugroženima i onima kojima je pomoć najpotrebnija. Kompanija Mozzart svaki dan daje ulog od 10.000 dinara, a kompletan dobitak ide u humanitarne svrhe, odnosno organizaciji ili pojedincu koje prognozer tiketa odabere. Do sada je donirano više od 2.500.000,00 dinara a akciju je podržalo više od 200 poznatih ličnosti iz različitih sfera društvenog života. Prognoze poznatih ličnosti mogu se videti svakog dana tačno u podne na portalu www.mozzartsport.com.

About the author

Administrator administrator