Donacija Vipa za udruženje “Čika Boca”

ByTata Vladimir

Donacija Vipa za udruženje “Čika Boca”

 Donacija Vipa za udruženje roditelja – staratelja, dece i prijatelja dece obolele od malignih bolesti 

 Novogodišnji dar za „Čika Bocu“

vip Vip mobile i udruženje „Čika Boca“ u narednoj godini zajedničkim naporima pomagaće deci i mladima obolelim od kancera u rehabilitaciji i unapređenju kvaliteta njihovih života.

 Beograd, 17. decembar 2013. godine – Kompanija Vip mobile će deo prihoda od SMS poruka koje korisnici šalju u novogodišnjoj noći i za vreme Božića, kao i novac namenjen kupovini poklona za poslovne partnere i zaposlene, donirati udruženju roditelja – staratelja, dece i prijatelja dece obolele od malignih bolesti „Čika Boca“. Uz to, Vip je pozvao i svoje korisnike da se aktivno uključe u ovu akciju SMS doniranjem 50 dinara putem humanitarnog broja 2001  u narednih mesec dana. Prikupljena sredstva će omogućiti realizaciju niza aktivnosti koje imaju za cilj kvalitetniju rehabilitaciju dece i mladih lečenih od maligniteta. Očekivana vrednost donacije je 2 miliona dinara.

Donacijom kompanije Vip i njenih korisnika biće organizovani specijalno osmišljeni letnji kamp „MI MOŽEMO SVE!“, koji će deci od 7 do 18 godina bez prisustva roditelja pružiti rekreaciju i učenje veština korisnih za suočavanje sa mnogobrojnim pitanjima koja proizilaze iz lečenja. Planirano je i finansiranje rada jedinstvene internet radio stanice „MladiCe“ (www.radio-mladice.rs), koju uređuju i vode vršnjaci uspešno oporavljeni od kancera, sa ciljem da jednoglasno pošalju poruku svim slušaocima – „Rak je pobediv“! Biće organizovane i brojne akcije u cilju osnaživanja mladih koji se suočavaju sa ovom bolešću, ali i skretanja pažnje i aktivizma kod građana kako bi ovim hrabrim mladim ljudima pomogli da vode kvalitetniji život.

 Udruženje „Čika Boca“ formirano je 2011. godine od strane roditelja – staratelja, dece i prijatelja dece obolele od raka, sa idejom da se mališanima i mladima i članovima njihovih porodica pomogne u suočavanju sa novim životnim okolnostima.

 Vip je, u prethodnih pet godina, u okviru novogodišnjih donacija, podršku pružio mališanima obolelim od astme, žrtvama trgovine ljudima, deci bez roditeljskog staranja, slepim i slabovidim osobama, kao i mališanima sa autizmom širom Srbije.

O Vipu

U novembru 2006. Vip, član Telekom Austrija Grupe, obezbedio je licencu za GSM 900/1800 i UMTS mreže. Vip mobile nudi pun portfolio mobilnih usluga za pripejd, postpejd i biznis korisnike, a na domaće tržište prvi je uveo BlackBerry® iz Vodafona. Vip je najveća grinfild investicija u Srbiji do sada, sa uloženih 789.9 miliona evra. Na kraju septembra  2013. godine, Vip je imao više od 1.9 miliona aktivnih korisnika i zapošljavao više od 900 stručnjaka i menadžera. Vip je ekskluzivni strateški partner Vodafona u Srbiji. Više informacija na www.vipmobile.rs

Kontakt:

Dragana Roter, rukovodilac Korporativnih komunikacija, Vip mobile d.o.o.

Telefon : +381 (0) 11 225 3010  Fax: +381 (0) 11 225 3002 E-mail: d.roter@vipmobile.rs


 

About the author

Tata Vladimir administrator

Tata Vladimir je tata Miloša i Uroša. Predsednik je udruženja "Čika Boca".