Dodeljene nagrade na foto-konkursu „Objektivno bolje“ i za Čika Bocu

ByTata Vladimir

Dodeljene nagrade na foto-konkursu „Objektivno bolje“ i za Čika Bocu

USAID i Institut za održive zajednice dodelili su nagrade autorima najboljih fotografija pristiglih na nagradni konkurs “Objektivno bolje”. Nagrade su dodelje nakon jednoglasne odluke žirija koji su činili: Albert Sevalos iz ISC-a, Miloš Đajić iz Društva Srbije za odnose s javnošću i Ivan Cvejić iz novinske agencije BETA.

Prvu nagradu i put u Veneciju, Rim ili Beč (po izboru dobitnika) osvojila je fotografija “Ruke pune čioda” autora Zoltana Kiša iz organizacije “Eko Bečej” iz Bečeja. Ovu vrednu nagradu dodelio je popularni turističku sajt – www.putovanja.info.

2. nagrada

2. nagrada

Drugu nagradu i laptop računar za fotografiju „Drvo života, drvo ljubavi“ osvojio je Vladimir Radulović iz organizacije „Čika Boca“, udruženja roditelja dece obolelih od malignih bolesti. Nagradu ovoj organizaciji obezbedila je konsultantska kuća Evropske neprofitne strategije iz Niša.

Treću nagradu i jednogodišnji mobilni internet osvojio je Đorđe Milić iz niškog Odreda izviđača „Josif Pančić“ za fotografiju „Eko korak“. Ovu nagradu obezbedila je kompanija “Telenor”.

Odlukom žirija dodeljene su i dve počasne nagrade – za fotografije iz serijala “Slike iz mraka”, grupe slepih i slabovidih osoba realizovanoj u Smedervu nagradu je dobila Jelena Stojanović iz Državne lutrije Srbije i jedna od autorki projekta, a za fotografiju iz serijala “Bahato parkiram” nagradu je osvojio Filip Milošević.

Pobednicima su nagrade uručili Albert Sevalos, Dragana Stevanović Kolaković iz USAID-a i glumac Slobodan Boda Ninković.

Na foto-konkurs „Objektivno bolje“ u okviru kampanje „Vidljvo bolje“ od sredine aprila do 15. juna poslato je oko 300 radova, od čega je u izbor ušlo više od 150 fotografija.

Kampanju “Vidljivo bolje” finansirao je USAID u okviru programa „Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva“ koju u Srbiji od 2006. godine realizuje ISC. Do sada je u okviru ovog programa dodeljeno oko 300 pojedinačnih gantova organizacijama u Srbiji ukupne vrednosti 11 miliona dolara, a USAID će i u narednom periodu nastaviti da pruža podršku civilnom sektoru u Srbiji.

Tekst preuzet sa sajta www.vidljivobolje.org

About the author

Tata Vladimir administrator

Tata Vladimir je tata Miloša i Uroša. Predsednik je udruženja "Čika Boca".