Čika Boca na izletu!

ByAdministrator

Čika Boca na izletu!

Dragi svi…

 U Subotu 24.09.2011 uz pomoć dobrih ljudi sela Skupljen i opštine Vladimirci, Čika Boca je uspela da organizuje  jednodnevni izlet, u sada već popularnoj “Đul Avliji” na 60 km od Beograda.

Izletište danas popularnog imena “ĐUL AVLIJA“ našeg prijatelja Bore Pantelića, dobilo je ime po legendi devojke Ruže (Turski Đul) koja je kao i u priči  Romea i Julije tragično poginula od “nesrećno” zaljubljenog Turčina. Stevina ćerka Dragana već je napisala divnu knjigu o lepoj ljubavi između divne mlade devojke Ruže i stamenog hajduka Jovana. Knjiga će se veoma brzo naći u prodaji.

Neko je krenu autobusom naših prijateljima iz “Euro trans tursa“, neko kolima, ali svi smo uspeli da stignemo. Moram da spomenem da je bilo i onih uspavanih za polazak, ali neka…subota je… 

Sve što smo nameravali da postignemo ovim izletom u potpunosti se ostvarilo. 

Divno provedena sunčana Subota, uz još divnije ljude i divnu decu. 

Na izlet nismo otišli samo da bi jeli i sedeli….

Niti samo se izležavali…

Bili smo tamo da bi igrali…

ili se igrali…

Bilo je i takmičenja nas matorih…..

U muženju koza…

 

 I dece u trci na magarcima…

 Slike možete pogledati ovde

Ni jedna povreda, ni jedna ružna reč. Sve u svemu, neka je žao onima koji su mogli da nam se pridruže, a nisu. Poziv i dalje ostaje svakom sledećom prilikom.

Roditelji, staratelji pozivamo vas da nam se pridružite u druženjima, bez obzira na da li su deca u toku lečenja ili su lečenje završili. Druženje dece i roditelja van bolničkog kruga otvara nove dimenzije povezanosti i pomaže da se svi bolje osećamo. Udruženja danas ima par… uključite se… u nekom ćete pronaći zajednički…

I VI koji ste svoju decu izgubili, nemojte se plašiti da će vam druženje sa drugim rodteljima umanjiti sećanje na vaše čedo, naprotiv. 

I na kraju, često imam potrebu da odgovorim na poruke nekih čudnih ljudi da smo mi roditelji mnogo “emotivni” i da to nije dobro za rad udruženja “roditelja”. Neću više tražiti odgovor na tu “glupu” konstataciju jer zaista nema potrebe…

Još jednom puna zahvalnost gospodinu Bori Panteliću i naravno gospođi….

Klikni da uveličaš 

Čika Boca…

 

About the author

Administrator administrator

1 Comment so far

Dragana ŠimonovićPosted on8:37 am - сеп 26, 2011

Danas sam se,na kratko,nasla u “praznom hodu”i onako opusteno, u stali u Djul Avliji, u prisustvu Zvezdane,Malise, Cice,Bebe i kozica a sve u dosluhu sa sumskim vilenjacima, sabrala utiske od jucerasnjeg dana.
Mogu vam reci,veliki majstor reci je ostao bez teksta. Savrseno druzenje u prelepom danu sto svu lepotu svoju sabra i duse nam njome blagoslovi. Lepo je biti uz drage ljude koji uprkos golgoti koju su prosli ili prolaze, imaju toliko pozitivne energije da na trenutak postaje gotovo opipljiva. Lepo je osetiti se delom te plemenite i mocne sile koja se tek razvija i zahuktava. Najlepse od svega jeste onaj zadovoljni izraz na licima decice i grleni smeh koji se dobar deo dana razlegao Djul Avlijom. Dragi moji,mozda bih jos sto sta rekla ali bojim se,pogubicu se u pisanju kao sto se moj otac u prici pogubi. Zadovoljstvo je bilo provesti dan sa vama. Budite dobro,budite zdravo,vidimo se.
Pozdrav

Comments are closed.