15. sednica Odbora za zdravlje i porodicu i roditeljska udruženja.

ByAdministrator

15. sednica Odbora za zdravlje i porodicu i roditeljska udruženja.

skupstina (1)Zahvaljujuću predsedavajućem Odbora za zdravlje i porodicu prof.dr Dušanu Milisavljeviću udruženje roditelja “Čika Boca “je bilo pozvano na 15. sednicu Odbora za zdravlje i porodicu na kojoj je pokrenuta inicijativa rešavanje problema lečenja dece u inostranstvu. Mi smo se tom pozivu rado odazvali pa sam ja Vladimir Radulović sednici i prisustvovao.

15. sednica je održana 22. maja 2013 godine.

Nakon kraćeg preispitivanja članova da li je ovo političko ili humano pitanje pored članova odbora u raspravi su učestvovali i državni sekretar Ministarstva zdravlja Miloš Jeftović, direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Momčilo Babić i predstavnici udruženja roditelja dece obolele od malignih oboljenja i retkih bolesti.

Odboru nisu prisustvovali većim delom poslanici (članovi) vladajuće koalicije pa je tako i kvorum bio veoma tesan.

Odbor je doneo zaključak da se uputi zahtev Ministarstvu zdravlja i Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje da se Odboru dostavi informacija o analizi stanja u oblasti zdravstvene zaštite i zdravstvenog osiguranja koja se odnosi na problem lečenja dece u inostranstvu, sa predlogom mera za rešavanje ovog problema, sa rokom do 15. jula 2013.godine.

Za razliku od prošle sednice na kojoj su učestvovali u razgovoru i predstavnici udruženja, nakon donetih zaključaka to ovom prilikom nije bilo moguće.

About the author

Administrator administrator