Višnjička 28, Beograd, Srbija
(+381) 011 405-9414 roditelji@cikaboca.org

Postani hubster i radi iz Prosto.Rs

Pokretač Prosto.Rs je udruženje Čika Boca. Osnivači su roditelji dece lečene od raka. Inicijalno kao grupa koja će pomagati roditeljima koji leče decu, a onda vremenom se nametnulo, kroz rad sa mladima lečenim od raka u detinjstvu, postterapijska podrška deci i mladima nakon lečenja, kako psihološka tako i socijalna.

Tokom godina smo razvili nekolika inovativnih načina podrške, od Radio MladiCa, preko Programa Povratak u školu, Živih knjiga i Kampa „Mi možemo sve“. I programi su nastajali spontano kroz prepoznavanje potreba i problema ovih mladih ljudi, pa imamo malu armiju aktivista, koja je motivisana da sve ono što su prošli i naučili zajedno sa nama, podele i dalje. Nekako su programi nastajali kao intervencija sa njima, zbog njih samih, a vremenom tako osnaženi su postali spremni da pomažu dalje. Vremenom su neki završavali fakultete, pa su počeli da traže posao i put ka osamostaljenju. Nije dovoljno što im je život postavio velike izazove, sada treba da se bore i za egzistenciju.

Iako mlada organizacija uspeli smo sa puno entuzijazma da odradimo velike promene. Hvala veliko donatorima koji su nam pomogli prethodnih godina, i koji će nam pomoći narednih.

U ovom trenutku smo se osmelili da pokrenemo socijalno preduzeće Prosto-R hub.


Socijalno preduzeće je po definiciji pružanje neke usluge ili prodaja robe, gde ćete ostvareni profit preusmeriti na sprovođenje svojih programa.

Nama je stalo da naši programi nastave da se razvijaju širom Srbije, znamo da je veoma potrebno raditi i van Beograda.Prosto-R hub je u svoj rad uključio i mlade lečene od raka. Oni čine da se u ovom prostoru osećate posebno, prijatno, inspirisano i želite da se opet vratite. Priznaćete da prostor ne čini samo nameštaj, već mora da ima i ono “nešto” zbog čega se opet vraćate.

Naš Prosto-R Hub se nalazi u Beogradu, u Višnjičkoj 28. Od centra grada smo udaljeni 5 minuta vožnje kolima ili 10 tak minuta gradskim prevozom, a za ljubitelje hodanja od centra vam treba nekih 20 tak minuta.

Kome je namenjen Prosto-R?
  1. Freelenserima – sloboda i nezavisnost frilencera, nekada od njih naprave izolovane ljude. Prosto-R hub nudi rešenje problema izolacije i rada u okruženju sa drugim ljudima sa kojima sem druženja mogu da se stvore i poslovne prilike.
  2. Ljudima koji tek započinju posao, i otvranje sopstvene kancelarije predstavlja veliko ulaganje ili nemaju gde da dovedu svoje klijente. u ProstoR Hubu mogu imati svoj prostor iz koga obavljaju poslove
  3. Poslovni sastanci, intervjui,
  4. Predavanja, seminari, radionice
  5. Događaji i promocije
  6. Izložbeni prostor

Sajt za sve informacije o Prosto.Rs možete videti na www.prosto.rs.